Website laten maken?

Eenmalig bedrag voor een zeer scherpe prijs!

Een goede website laten maken kost geld. Dit betekent natuurlijk niet dat u uw budget zomaar aan een willekeurig webdesign bureau moet spenderen. In dit artikel vindt u een uitgebreide checklist waarmee u zelf kan bepalen door wie u een professionele website laat bouwen op de manier hoe u graag wilt dat het eruit komt te zien. 

Een professionele website laten maken?

Dit is waar je op moet letten!

Besproken wordt:

 • Het doel van de website
 • De kosten die het maken van een website met zich meebrengt
 • De tijdsduur van het opbouwen
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • SEO
 • WordPress
 • Mobiele optimalisatie en onderhoud van uw website

Hieronder vindt u een handig overzicht van de checklist. Scroll gerust door als u meer interesse hebt in andere onderwerpen.

ZZP website

Voor wie is dit artikel bedoeld?

Helaas kunnen wij niet iedereen tevredenstellen. Dit artikel is geschreven met onze ambitieuze klanten in het achterhoofd. Dit zijn zowel kleine als middelgrote bedrijven (mkb’ers) 

Website leasen

Wat is het doel van je website?

Het is verstandig om duidelijke ambities te formuleren voor u een website laat bouwen. Dit is verstandig voor uzelf, omdat u weet waar u naartoe wilt en of het de moeite waard is. Maar ook voor de website bouwer, omdat deze met uw duidelijke ambities beter begrijpt hoe hij technische oplossingen moet implementeren.

Zomaar wat doelen bij het maken van een nieuwe website:

 • Beter worden gevondendoor klanten in je regio.
 • Bestaandebezoekers vaker contact op laten nemen.
 • Direct producten of diensten verkopenop je site.
 • Een nieuwe doelgroep bereiken met een ander design.
 • Bezoekers beter informeren, wat je klantenservice tijd bespaarten/of zorgt voor een hogere klanttevredenheid.
 • Met een professioneel visitekaartjeprospects overhalen.
 • De kwaliteit van je leads verhogen.
 • Nieuwe getalenteerde werknemers aantrekken.
 • Minder tijd kwijtzijn aan het bijhouden van je site.

Voorbeelden bij het maken van een nieuwe website:

 • Meer waardering door klanten in uw regio
 • Zorgen dat bezoekers u vaker contacteren.
 • Een nieuwe doelgroep bereiken met een nieuw design.
 • Zorgen voor een hogere klanttevredenheid doormiddel van betere informatie verstrekken aan uw klanten.
 • Prospects overhalen doormiddel van een professioneel visitekaartje.
 • De kwaliteit van uw leads verhogen.
 • Minder tijd besteden aan het onderhouden van uw website.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Formuleer de belangrijkste doelen voor uw website SMART.

Wat bedoelen we met een ‘professionele website’?

Informatie is online ruimschoots voorhanden. Zo kunt u studenten inhuren of uw neefje ‘die handig is met computers’ een website laten maken.

Als ambitieus bedrijf loopt u al snel tegen problemen aan als u de website niet laat maken door een professional.

 • Bezoekers worden weggejaagd door een trage website;
 • Er loopt een plug-in vast en u weet niet hoe u dit moet oplossen;
 • Op de smartphone ziet de website er niet zo mooi uit als op de desktop;
 • De site is niet origineel; het lijkt veel op andere websites;
 • De geplande deadline wordt niet gehaald.

Zo kan een ‘gratis’ of ‘goedkope’ website al gauw een boek omzet kosten. Berekent u zelf maar eens hoeveel een misgelopen klant kost.

Met een professionele website bedoelen we dan ook een site die is gemaakt door professionals. Door een bedrijf dat minstens 5 jaar bezig is met het ontwikkelen van websites en daardoor de best practices kent. Verderop in dit artikel (#14 & #15) gaan we nog dieper in op de vraag hoe je een goede webdesigner herkent.

Met een professionele website bedoelen we dan ook een website die is gemaakt door professionals. Een bedrijf dat minstens 5 jaar ervaring heeft met het ontwikkelen van websites en daardoor de beste methoden kent. Wij gaan in dit artikel verder in op de vraag hoe u een goede webdesigner herkent.

Website laten maken
Voor - NA
WordPress Website Laten maken

Waarom een WordPress website? (en niet een ander CMS)

Er zijn enorm veel systemen om een website mee te bouwen. Een websitebouwer als Wix of SquareSpace kan een hobbyist of freelancer al gauw tevredenstellen.

Multinationals en overheden willen geregeld een maatwerksysteem, dat tot in detail ontwikkeld is voor één partij. Dat maakt het erg prijzig om te ontwikkelen en updaten.

Inmiddels wordt meer dan één derde van alle websites ter wereld een WordPress Content Management System (CMS) gebruikt. Ambitieuze ondernemers en marketeers in het mkb kiezen vaak voor een website in WordPress.

Door de overweldigende populariteit van de WordPress CMS systeem dat wereldwijd veruit met kop en schouders boven alle andere systemen steekt, hoeft u niet bang te zijn dat de ondersteuning ervoor stopt. Dit betekent dat u over een enige jaren nog steeds WordPress kan gebruiken als u een nieuw design wenst of andere functionaliteiten wilt voor op uw website. Uitbreiden van je website is makkelijk te realiseren door elke WordPress professional. U zit hierbij niet vast aan één bepaalde webdesigner.

Een goed vindbare website in Google (SEO)

Hoeveel mensen typen direct de URL van een website in?

De kans is veel groter dat ze uw product naam of een ander relevante keyword intypen op google.

Voor vele bedrijven is zoekmachine optimalisatie (SEO) dan ook van levensbelang. Ze behouden bestaande klanten en krijgen weer nieuwe klanten binnen. Een uitstekende investering dat de kosten op de lange termijn voor acquisitie drastisch verlaagd.

Een professionele website zorgt er niet acuut voor dat u goed scoort in Google en daarom moet u zich ook bezighouden met zaken als zoekmachine marketing en linkbuilding.

Toch zorgt het laten maken van een website voor een goede basis voor de vindbaarheid in Google. Een goede sitestructuur, de laadsnelheid en mobiele optimalisatie dragen bij aan een goede positionering van uw website in Google. Een formule waarbij elk aspect zowel de technische optimalisatie, content, laadsnelheid en linkbuilding erg belangrijk zijn. Zo zijn er meer dan 200 elementen die de ranking van uw website beïnvloeden.

Zorg voor een responsieve mobielvriendelijke site

De tijd van pure desktopsites is echt voorbij.

Inmiddels is bijna de helft van de Nederlandse websitebezoeken op een smartphone of tablet; een percentage dat overigens nog altijd stijgt.

Het percentage van Nederlandse websitebezoeken op een smartphone of tablet blijft nog altijd stijgen. Inmiddels is dit al bijna de helft, wij merken op de webwinkels en websites van onze klanten dat dit percentage nog veel hoger ligt (gemiddeld 75% van de bezoekers gebruiken hun mobiel). Kies je voor een WordPress website bij WebTik dan zorgen wij ervoor dat je jouw website ook gemakkelijk kan tracken vanaf je WordPress dashboard of door in te loggen bij Google Analytics. Zo kan je in de gaten houden waar je bezoekers vandaan komen, wie deze bezoekers zijn, welke pagina’s zij bezoeken waar zij op klikken en natuurlijk vanaf welk apparaat zij jouw website bezoeken.

Vraag de websitebouwer om een responsive design. Deze kan ervoor zorgen dat uw website er op elk apparaat goed uitziet.

Maar wat als in je branche nog steeds de meeste websitebezoekers een desktopcomputer gebruiken?

Een mobielvriendelijke website is dan nog steeds van groot belang!

 1. Het percentage op andere apparaten kan altijd stijgen.
 2. Google gebruikt het als belangrijk signaal bij het bepalen van uw positie in de zoekresultaten.

Een snelle website bouwen wordt steeds belangrijker

Niemand heeft zin om secondenlang te wachten tot een website geladen is.

Met handige tools als PingdomGT Metrix en Google’s eigen PageSpeed, kunt u eenvoudig zelf testen hoe snel uw site laadt.

Wat maakt een website snel?

Een belangrijke component van de sitesnelheid is webhosting. Ook kan het verschil maken of u afbeeldingen comprimeert en niet teveel gebruik hebt gemaakt van caching of teveel plug-ins hebt ingeschakeld. Zo zijn er tal van factoren die kunnen zorgen voor een snelle laadtijd.

Een veilige website (HTTPS) zorgt voor vertrouwen

Ken je dat slotje naast de naam van een website?

Dat wil zeggen dat je contact maakt met de site via een beveiligde HTTPS-verbinding.

Wil je een website met nieuwe content laten maken? Of beperkte content van een oude website overzetten? Dan is HTTPS met bijbehorend SSL-certificaat een no-brainer.

Wilt u een nieuw website content laten maken? Of content van een oude versie van uw website laten overzetten? HTTPS is met de bijbehorend SSL-certificaat  dan een no-brainer.

Het is voor webshops en andere websites waarbij bezoekers hun gegevens achterlaten absoluut noodzakelijk om een HTTPS-verbinding te hebben.

Omdat het een lastige taak om veel bestaand content naar HTTPS over te zetten, mag u verwachten dat een professionele websitebouwer hier ervaring mee heeft.

Op maat gemaakte website of standaardpakket?

Omdat vele websites gebruik maken van een kant-en-klaar design, worden sommige websites vaak goedkoop aangeboden.

Een WordPress template kan er mooi uitzien, maar onthoud wel dat er nog duizenden andere websites zijn die op die van u lijken. Uw concurrent kan zo hetzelfde thema kopen.

Bovendien is er maar beperkte ruimte voor aanpassingen in het ontwerp of om extra functionaliteiten toe te voegen als u werkt met een standaard design. Niet heel erg onbelangrijk de standaard templates zijn niet geoptimaliseerd voor conversie. Professionele webdesigners gebruiken bewezen methoden om bezoekers aan te trekken tot aankoop of een ander vorm van een conversie over te gaan. Een mooi ontwerp is niet alles en kan zelfs averechts werken als het ontwerp de bezoeker afleid van de daadwerkelijke doel van de website eigenaar.

Voor de serieuze ondernemer geniet een op maat gemaakte website de voorkeur.

Welke elementen zorgen voor een goed website design?

Het is overbodig om een site te ontwerpen met allerlei versieringen.

Ga uit van het doel van de pagina. Bijvoorbeeld het kopen van een product, het aanvragen van meer informatie of het maken van een afspraak. Focust u zich niet op een video-achtergrond dat er wellicht mooi uitziet of een slider van een ander dat jou ook mooi lijkt.

Het is lastiger dan het lijkt, maar als u de gebruiker zover krijgt om gedachteloos de juiste informatie tot zich te laten nemen en te laten klikken op de doelbewuste knopje, dan heeft u een goed design in handen.

Een optimale gebruikerservaring op elk mogelijk design is de basis van een goed design. Belangrijk is balans en voldoende witruimte.

Wat is een goede briefing voor een webdesignbureau?

Het zou zonde zijn als je heel veel tijd besteedt aan het uitzoeken van een webdesignbureau om vervolgens een matige briefing te schrijven.

Het is zonde om veel tijd te besteden aan het uitzoeken van een webdesignbureau om vervolgens een matige briefing te schrijven.

Hoe beter de briefing, hoe groter de kans is dat de site op uw wensen aansluit. Bij WebTik kunt u overigens net zo lang wijzigingen doorgeven totdat u tevreden bent, uw website staat natuurlijk sneller online als de briefing volledig is.

Wat moet er dan absoluut instaan?

Vertel eerst wat voor bedrijf u bent, welke waarden u wilt uitstralen en wat er uniek is aan uw merk.

Omschrijf de doelen van je website zo duidelijk mogelijk.

Het maken van een moodboard kan soms meer zeggen dan alleen woorden. Als u nog geen (digitale) huisstijl heeft, is het goed om hier extensief over na te denken. Denk vooral na over wat u wilt uitstralen met uw merk.

Het is natuurlijk ook van belang om duidelijk te beschrijven welke pagina’s u gemaakt wilt hebben en waarom.

Hoe bereken je de kosten voor een professionele website?

Wat kost een website?

Veel webdesignbureaus zijn helaas nogal schimmig over de kosten. Ze adverteren met aantrekkelijke ‘vanaf-prijzen’, maar het totaalbedrag blijkt onder de noemer uurtje-factuurtje vele malen hoger uit te vallen.

Veel webdesignbureaus adverteren met aantrekkelijke ‘vanaf-prijzen’, terwijl het totaalbedrag vele malen hoger blijkt uit te vallen.

Maak daarom altijd duidelijke afspraken over:

 • Hoeveel pagina’s u op uw website wilt hebben.
 • Hoeveel verschillende lay-outs u wilt laten ontwerpen.
 • Of een meertalige website inbegrepen is.
 • Of een nieuwsbriefmodule inbegrepen is.

WebTik hanteert duidelijke All-In prijzen (€549,-), zo bent u zeker van de totale kosten en komt u niet voor verassingen te staan. U kunt ook kiezen om een website te leasen voor de All-In prijs van €39,- p/m voor een website inclusief hosting, domeinnaam SSL certificaat, email adressen en onderhoudsservice.

Wat kost het onderhoud van je site?

Een website met bijbehorend Content Management Systeem vraagt om onderhoud. De technieken op het internet gaan namelijk zo snel, dat updates binnen het CMS nodig zijn. Denk hierbij aan plug-ins die verbeterd en geüpdatet worden. Updates die betrekking hebben met het verbeteren van de laadtijd van de website. Of technische ontwikkelingen die te maken hebben met het behoud van de veiligheid van je website (om hackers voor te blijven). Daarnaast willen wij je graag blijven adviseren, je mogelijke nieuwe wensen accuraat en spoedig doorvoeren en jou laagdrempelig te woord staan.

Een website vraagt om onderhoud. De ontwikkeling van technieken gaan namelijk zo snel, dat updates binnen het bijbehorend Content Management Systeem nodig zijn om uw website goed werkend te houden en de veiligheid te waarborgen. Dit kunnen plug-ins zijn die geüpdate worden of updates die betrekking hebben tot de laadtijd van uw website. Ook kunnen het technische ontwikkelingen zijn die te maken hebben met de veiligheid van uw website (om hackers voor te blijven). Wij adviseren u dan ook om mogelijke nieuwe wensen spoedig door te voeren.

Het Website lease pakket of de fullservice hosting en onderhoudspakket waarborgt dat:

 • Het WordPress CMS continu wordt geüpdatet naar de laatste technieken.
 • Het maken van back-ups dat in geval van een hack of andere storingen wij je website eenvoudig kunnen herstellen.
 • Wij zorgen voor het verwijderen van Malware in geval van een hack aanval.
 • U ons altijd kan benaderen voor vragen en/of advies zonder dure urentarief.
 • Het aanmaken van nieuwe emailadressen.
 • De laadtijd van uw website optimaliseren voor een goede positie in Google en betere gebruikerservaring.

Om in de toekomst de website optimaal werkend te houden, moet er aan gesleuteld blijven worden. Een website is geen product dat in één keer voor de komende jaren goed blijft werken.  Mocht u de kennis in huis hebben kunt u dit zelf doen of laten doen door WebTik.

Grotere, complexe wijzigingen binnen de website of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten behoren niet tot dit servicecontract. Deze worden doorgevoerd op basis van een duidelijk vooraf gecommuniceerd prijsvoorstel op maat.

Voor grotere, complexere wijzigingen zal een prijsvoorstel op maat gemaakt worden. Dit dient vooraf duidelijk gecommuniceerd te worden en is dus niet bij het servicecontract inbegrepen.

Hoe lang duurt het om een website te laten maken?

Indien bureaus u vertellen dat een website ‘in een dag’ gemaakt kan worden, zal dit om niets meer gaan dan een standaard design dat ergens van het internet is geplukt. Houd hier rekening mee.

Het ontwikkelen van een professionele website kost in ieder geval minimaal een week voor een eerste concept en zelfs een aantal weken of maanden bij een ingewikkelde website met veel functies dat op maat moet worden geprogrammeerd. Bij WebTik heeft u in een week/twee weken de eerste versie al binnen.  

Conclusie: let hierop als je een website wilt laten maken

Hopelijk heeft u nu een beeld van de aandachtspunten voor het laten maken van een professionele website voor uw bedrijf.

 • Als serieuze ondernemer stel je doelen vast die je wilt bereiken met je website voor je een website laat maken.
 • Kies voor WordPress waar je beschikt over de meeste mogelijkheden en waarmee je later makkelijk een nieuw design kunt laten maken of je website kan uitbreiden met nieuwe functies.
 • Je website dient voor de zoekmachine Google geoptimaliseerd zijn om een goede kans te maken voor een positie in Google waarme je goed vindbaar wordt voor je bezoekers.
 • Je website dient er goed uit te zien op elk apparaat zoals op een mobiel, snel laden en veilig zijn met een firewall en een SSL certificaat.
 • Wees uniek en kies voor een design op maat. Een website maakt je uniek van je concurrenten en verhoog je de kans om je gestelde doelen te behalen.
 • Zorg voor een zo gedetailleerde briefing mogelijk voor de webdesign bureau zodat je websitebouwer jou een gedetailleerde offerte kan sturen met inbegrepen onderhoud. Bij webtik kan dit door te mailen naar info@webtik.nl of door de offerte formulier in te vullen.

Direct een offerte ontvangen?

All onze voordelen op een rij

Vragen? Chat met ons