Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Hoger in Google

Wit u uw huidige website voor de zoekmachine optimaliseren of wilt u een geheel nieuwe website laten maken? Dan zit u goed bij WebTik. Wij bouwen zoekmachine geoptimaliseerde websites die voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van vindbaarheid. Of het nu gaat om een beknopte informatieve web presence of een zeer uitgebreide site met veel online marketing mogelijkheden en extra functionaliteiten, WebTik zorgt voor een professioneel eindresultaat.

Onze moderne websites zijn mobiel vriendelijk, voor optimale weergave op smartphones en tablets. We maken u online goed vindbaar in de belangrijkste zoekmachines en zorgen voor gerichte bezoekers. Of te wel, zoekmachine geoptimaliseerd.

Zoekmachine Optimalisatie 1
Zoekmachine Optimalisatie 2

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google. In deze context richt content optimalisatie zich op herschrijven van bestaande content, het ontwikkelen van nieuwe content en het optimaliseren van uw content structuur binnen de website om zo hoog mogelijk in de zoekmachines te eindigen. Wij houden ons bij de ontwikkeling van uw nieuwe website bezig met de interne linkstructuur.

Zoekmachine Optimalisatie 2

Zoekmachine optimalisatie door de techniek

De techniek van een website heeft vele factoren. We houden bij de techniek onder andere rekening met:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO) door middel van webadressen;
  • Optimalisatie van de menu structuur (zo worden de webpagina’s volledig geïndexeerd);
  • Schone HTML-code (belangrijke codes zo hoog mogelijk in de programmeercode);
  • Vermijden van frames op de website;
  • Zoekmachine vriendelijke redirects (301 & 302 redirects);
  • Zoekmachine vriendelijke title tags, subtitels, teksten en afbeeldingen;
  • Vermijden van duplicate content. We willen niet dat uw eigen webpagina’s met elkaar concurreren en de kracht van SEO delen. Is een webpagina door meerdere routes te bereiken? Dan moeten we die correct afsluiten;
  • De laadtijd van uw website. Iedere seconde die nodig heeft om uw website volledig te laden zorgt voor een verlies in bezoekers.

Technische optimalisatie is de fundering

Door middel van de technische SEO-specialisatie op uw website geven we direct aandacht aan het belang van vindbare content dat de websitestructuur volledig herkend en gelezen wordt door de zoekmachine Google. Om uw online-doelstellingen te kunnen verwezenlijken moeten we de technische aspecten van de website optimaliseren.

Het is erg belangrijk dat alle webpagina’s geïndexeerd worden. Dat betekent dat er geen frames aanwezig moeten zijn die het indexeren bemoeilijken, de koppen goed gestructureerd zijn en dat er een duidelijke interne linkstructuur aanwezig moet zijn ondersteunend met een correcte HTML-sitemap.

We helpen de Googlebot als het ware om het crawlbudget, het budget dat Google maandelijks aan uw website beschikbaar stelt, volledig en correct wordt uitgegeven.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Een hogere positie in Google betekent automatisch meer organische zoekverkeer op uw website. Uit een onderzoek van Google blijkt dat 95% van de Nederlandse internetgebruikers gebruik maken van zoekmachine Google om zich te oriënteren. Ook blijkt uit diezelfde onderzoek dat 68% van de Nederlandse internetgebruikers zich niet verder oriënteert dan de eerste pagina op Google.

Naast het feit dat een hogere ranking meer zoekverkeer oplevert, houd zoekmachine optimalisatie zich ook bezig met het optimaliseren van zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Dit heeft als gevolg dat de bezoekers die op uw website komen via de zoekmachine Google, tegelijkertijd ook behoren tot uw doelgroep. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder.

Website laten maken