Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Hoog in Google

Wit u uw huidige website voor de zoekmachine optimaliseren of wilt u een geheel nieuwe website laten maken? Dan zit u goed bij WebTik. Wij bouwen zoekmachine geoptimaliseerde websites die voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van vindbaarheid. Of het nu gaat om een beknopte informatieve web presence of een zeer uitgebreide site met veel online marketing mogelijkheden en extra functionaliteiten, WebTik zorgt voor een professioneel eindresultaat.

Onze moderne websites zijn mobiel vriendelijk, voor optimale weergave op smartphones en tablets. We maken u online goed vindbaar in de belangrijkste zoekmachines en zorgen voor gerichte bezoekers. Of te wel, zoekmachine geoptimaliseerd.

SEO
Hoger in Google

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google. In deze context richt content optimalisatie zich op herschrijven van bestaande content, het ontwikkelen van nieuwe content en het optimaliseren van uw content structuur binnen de website om zo hoog mogelijk in de zoekmachines te eindigen. Wij houden ons bij de ontwikkeling van uw nieuwe website bezig met de interne linkstructuur.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie door de techniek

De techniek van een website heeft vele factoren. We houden bij de techniek onder andere rekening met:

Technische optimalisatie is de fundering

Door middel van de technische SEO-specialisatie op uw website geven we direct aandacht aan het belang van vindbare content dat de websitestructuur volledig herkend en gelezen wordt door de zoekmachine Google. Om uw online-doelstellingen te kunnen verwezenlijken moeten we de technische aspecten van de website optimaliseren.

Het is erg belangrijk dat alle webpagina’s geïndexeerd worden. Dat betekent dat er geen frames aanwezig moeten zijn die het indexeren bemoeilijken, de koppen goed gestructureerd zijn en dat er een duidelijke interne linkstructuur aanwezig moet zijn ondersteunend met een correcte HTML-sitemap.

We helpen de Googlebot als het ware om het crawlbudget, het budget dat Google maandelijks aan uw website beschikbaar stelt, volledig en correct wordt uitgegeven.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Een hogere positie in Google betekent automatisch meer organische zoekverkeer op uw website. Uit een onderzoek van Google blijkt dat 95% van de Nederlandse internetgebruikers gebruik maken van zoekmachine Google om zich te oriënteren. Ook blijkt uit diezelfde onderzoek dat 68% van de Nederlandse internetgebruikers zich niet verder oriënteert dan de eerste pagina op Google.

Naast het feit dat een hogere ranking meer zoekverkeer oplevert, houd zoekmachine optimalisatie zich ook bezig met het optimaliseren van zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Dit heeft als gevolg dat de bezoekers die op uw website komen via de zoekmachine Google, tegelijkertijd ook behoren tot uw doelgroep. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Zoekmachine optimalisatie

All-in Pakket

Met het Search Engine Optimization (SEO) Succes Pakket zorgen wij ervoor dat je website in 1x goed is ingesteld voor optimale online zichtbaarheid en een goede kans voor een hoge plek in Google op de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

We melden jouw website vervolgens aan bij de verschillende diensten van Google zodat je snel en goed zichtbaar wordt in de zoekresultaten. 

 Voor een vast All-in tarief zorgen wij dat de juiste hoeveelheid kwaliteit links naar jouw website verwijzen. Dit is een terugkerend proces, waarmee jouw website stijgt in de Google zoekresultaten. 

SEO Succes Pakket

249
Maandelijks
 • Zoekwoorden onderzoek
 • Concurrentie onderzoek
 • Linkbuilding - zeer effectieve Krachtige links
 • Google Analytics instellen
 • Aanmelden bij Google Search Console
 • SEO Tekst redigeren
 • Instellen van Meta titles en descriptions per pagina
 • Maandelijks opzegbaar

Meer bezoekers door hoge posities in Google

Als u goed zoekt, is er online veel bruikbare informatie vindbaar om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Wanneer u een simpel stappenplan volgt, kunnen er topposities beloofd worden bij het vinden van duizenden blogs, video’s, e-books en webinars. Echter, de realiteit is anders. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is niet iets wat u er zomaar even bij doet, maar is hard werken. 

Vele webshops en bedrijven met online doelstellingen en ambities wensen hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Het is minstens net zo belangrijk én moeilijk om in die top te blijven. Door strategisch en structureel te investeren in SEO, is dit doel toch haalbaar.

Recentelijke vakinhoudelijke kennis en jarenlange praktische ervaring is een must bij het optimaliseren van uw websites in zoekmachines. Een SEO-strategie zal u helpen om uw doelen te behalen op het gebied van online marketing. De ervaren SEO-specialisten van WebTik zijn u graag van dienst om u hierbij te helpen. 

Waarom kiezen voor WebTik? U heeft ons vast gekozen omdat wij hoog in Google staan. Dat bewijst wat wij kunnen betekenen voor u!

Wat is zoekmachine optimalisatie ofwel SEO?

Zoekmachine optimalisatie (ook wel Search Engine Optimization of kortweg SEO genoemd) is een online marketing specialisme dat zich richt op het behalen van hoge posities in de organische zoekresultaten van Google. Niet te verwarren met SEA, wat Search Engine Advertising betekent en zich richt op de betaalde advertentie resultaten.

Zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimalization of SEO) richt zich op het behalen van hoge posities in de organische zoekresultaten van Google. Het is een online marketing specialisme en is niet te verwarren met SEA, wat Search Engine Advertising betekent en zich richt op de betaalde resultaten.

Om antwoorden op vragen te vinden, typen gebruikers van zoekmachines zoekwoorden in. Vervolgens worden door de zoekmachine webpagina’s getoond die volgens het algoritme het meest relevant zijn. U kan uw online zichtbaarheid vergroten door uw bestaande webpagina’s te optimaliseren op basis van (voor uw bedrijf) relevante zoekwoorden en door nieuwe pagina’s toe te voegen.

Hoger in Google

Waarom investeren in zoekmachine optimalisatie?

Steeds meer winkels sluiten hun deuren en kiezen ervoor om enkel nog online verder te gaan. Ook in B2B worden steeds meer online samenwerkingen aangegaan. Tegenwoordig is online marketing hier dan ook onmisbaar door geworden. SEO optimalisatie is een duurzame vorm van online marketing. Elke maand opnieuw zal een hoop gratis verkeer naar uw website gegenereerd worden, mits u het goed doet. En uw concurrenten blijven maar betalen voor kliks naar hun website…

Ook zul je met topposities een stapje voor hebben op jouw concurrentie. Je potentiële klanten zien jouw pagina bovenaan de zoekresultaten staan en zien jou als de autoriteit binnen jouw vakgebied. Als Google deze webpagina bovenaan laat zien, dan zal dit bedrijf wel erg goed zijn. Toch?

Met topposities zal u een stapje voor hebben op uw concurrentie. U wordt gezien als autoriteit binnen uw vakgebied door potentiële klanten als uw pagina bovenaan de zoekresultaten staat. Als Google deze website bovenaan in de zoekresultaten laat zien, dan zal dit bedrijf wel erg goed zijn, toch?

Een derde voordeel is dat SEO voor een groot deel op uw eigen website plaatsvindt. U bent dus niet afhankelijk van externe platformen als Facebook of Youtube. U bepaalt zelf hoe lang uw webpagina is en wat u laat zien aan uw bezoekers. Ten opzichte van andere online marketing disciplines is dit een groot voordeel.

Full-service zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Van elk succesvol SEO traject is een objectieve kijk op uw huidige online vindbaarheid een belangrijk onderdeel. Omdat WebTik full service gespecialiseerd is in zowel SEO, SEA, CRO en linkbuilding, kunnen wij u altijd voorzien van passend advies. 

Indien u besluit om zoekmachine optimalisatie bij ons uit te besteden, beginnen we altijd met een kennismaking en analyse, waarin we uw doelen bespreken en knelpunten aan het licht brengen. We kijken samen naar wat er nodig is om werkelijkheid te maken van uw ambities.

Elke situatie en of website is maatwerk en zal een andere aanpak nodig hebben. Om uw online vindbaarheid te verbeteren, hebben wij een aantal voorbeelden van mogelijke werkzaamheden die u kunnen helpen.

Organische topposities met SEO behalen door keihard werken

Helaas is het geen kwestie van één keer optimaliseren om vervolgens jarenlang vruchten te plukken bij het scoren van een toppositie in Google. Uw concurrentie houdt haar positie ook in de gaten en zal er hard aan werken om de nummer één positie te behouden of terug te veroveren. Daarom is het elke maand hard werken op topposities te behalen en te behouden.

Zodra de toppositie voor relevante zoektermen eenmaal binnen is en u deze zelf weet te behouden, dan zal u daar elke maand opnieuw de vruchten van plukken.

Een snelle rekensom laat zien dat het nummer één resultaat voor de zoekterm ‘sportschoenen heren’ kan rekenen op 967 kliks per maand. Gemiddeld wordt er 2900 keer gezocht op deze term en met een gemiddeld conversiepercentage van 3,5%, kunt u rekenen op 34 nieuwe orders per maand. Helemaal gratis!

Hoe wij te werk gaan:

Onze SEO en marketing specialisten weten uitstekende organische topresultaten te boeken voor onze eigen website en die van klanten. Door jarenlange ervaring in het vakgebied en door onze doelgerichte werkwijze kunnen wij dit realiseren. Het is hierbij essentieel om een goede voorbereiding te hebben en uitgebreid onderzoek te doen.

 1. Kennismaking

In een informele sessie bepalen we samen de SEO doelen en beslissen we in overleg voor welke aanpak we kiezen.

 1. Doelgroep bepaling

Wij stellen samen de doelgroep vast die wij willen bereiken.

 1. Technische analyse

Een goede basis is van essentieel belang voor een succesvolle zoekmachine optimalisatie. We nemen de knelpunten van uw website onder de loep en die pakken wij vervolgens aan!

 1. Zoekwoorden onderzoek

Nu we weten wie we willen bereiken, voeren wij een zoekwoorden onderzoek uit te weten te komen welke zoekwoorden deze doelgroep gebruikt om uw product of dienst te vinden. In een uitgebreid zoekwoorden onderzoek komt goed naar voren waar de kansen liggen.

 1. Backlinkprofiel in kaart brengen

De kwaliteit en kwantiteit van links die naar uw pagina’s verwijzen, zijn belangrijk voor het SEO succes van uw website. Wij brengen uw huidige linkprofiel in kaart. Slecht kwalitatieve links verwijderen wij vervolgens waar nodig en mogelijk van de externe pagina’s.

 1. Concurrentieanalyse

De haalbaarheid om hoog in Google te komen wordt deels bepaald door de mate van concurrentie van andere websites in Google die ook goed gevonden willen worden op de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Door een online concurrentieanalyse kunnen we dit onderzoeken.

 1. Content analyse

Welke tekst, foto’s en video’s heeft u al? Wat zal geoptimaliseerd moeten worden en waar zal nieuwe content voor ontwikkeld moeten worden? We zoeken het voor u uit.

 1. Strategie

Na alle data verzameld te hebben ontwikkelen wij een strategie met een doelgericht uitvoerbaar plan voor maximale resultaat.

 1. Campagnes opzetten

Hier start de uitvoering en gaan wij aan de slag met een met gedetailleerde en doelgerichte SEO werkzaamheden om onze doelen te verwezenlijken.

 1. Rapporteren, monitoren en bijsturen

Tijdens de campagne testen wij continu wat er anders en of beter kan. Gedurende de campagne zoeken wij naar nieuwe kansen en rapporteren wij u maandelijks over de voortgang. Zo bent u altijd op de hoogte naar de vorderingen.

Maandelijkse SEO rapportages:

Aan het einde van elke maand ontvangt u een uitgebreid rapportage, waarin we de voortgang delen. Wij houden u altijd op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden en de geboekte vooruitgang in onze voortgangsrapportages. Ook laten we u zien wat onze werkzaamheden u opleveren in de vorm van organisch verkeer en omzet.

Gratis SEO website scan

Benieuwd waar de kansen liggen voor uw website? Of bent u op zoek naar een second opinion omdat u met uw huidige SEO-bureau niet de resultaten boekt waar u op gehoopt had? Vraag dan onze gratis online marketing scan aan! 

Onze specialisten analyseren uw website. Binnen één werkdag ontvangt u van ons inzicht in de prestaties én kansen voor uw bedrijf!

 • Een analyse van de huidige SEO-prestaties
 • Duidelijk advies met verbetermogelijkheden
 • Resultaatgericht en eenvoudig te implementeren stappenplan
 • Volledig inzicht in het groeipotentieel

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Wilt u uw online vindbaarheid uitbreiden en meer belangrijk verkeer gratis naar uw website laten komen? Meer omzet te draaien en op de langere termijn kosten te besparen op online advertenties en andere acquisitie kosten? Dan is het tijd om te investeren in zoekmachine optimalisatie ofwel SEO optimalisatie.

Overtuigd van onze werkwijze? Neem contact met ons op want onze SEO-specialisten zijn altijd op zoek naar spannende nieuwe uitdagingen en zijn benieuwd naar uw vraagstuk.

Ontvang een offerte op maat

Onze voordelen op een rij

nl_NLDutch